Hei!

Marius Nergård Pettersen er fotograf, skribent og foredragsholder.

_DSC6032.jpg 

Jeg trives best under åpen himmel, alene eller sammen med mennesker som inspirerer meg. Siden jeg ble sånn passe voksen har store deler av livet gått med til å våkne med sol eller regn i ansiktet, utforske natur i alle slags vær og til alle årstider, og sovne i et telt eller ved bålet. Går aldri lei og leter alltid etter nye opplevelser. Jeg har blant annet brukt to år på å utforske Det gjemte landet i Nordland, gått seks måneder gjennom Oslos nære villmark, dratt på Mikroeventyr med Mikkel Bølstad, og ellers opplevd skoger, fjell, dyr og mennesker over hele Norge.

Jeg er utdannet innen friluftsliv og fotojournalistikk, og har jobbet profesjonelt med tekst og fotografi siden tenårene. I dag for noen av landets største aviser, magasiner og forlag. De siste årene har jeg i tillegg holdt stadig flere foredrag.

 

Bøker. Jeg skriver bøker. Noen av dem er oppdragsbøker, men mest tid bruker jeg på store personlige bokprosjekter som jeg arbeider med i flere år før de publiseres. De tre under er eksempler på sistnevnte. I løpet av 2018 utgir jeg både en oppdragsbok - og resultatet av et prosjekt som i tre år har tatt meg ut i skoger og fjell over hele Norge. 

 Mikroeventyr (2016) bok_(1).png bok_(2).jpg

Mikroeventyr (med Mikkel Bølstad 2016), Oslos nære villmark (2013), Lomsdal-Visten (2011). I tillegg til disse har jeg illustrert eller skrevet hele eller deler av åtte andre bøker.

 

Utmerkelser. Jeg er ekstremt privilegert som kan arbeide med interessene mine. Det er hele drivkraften og mer enn nok belønning i seg selv. Likevel er det jo utrolig stas å bli lagt merke til i en bransje med mange dyktige utøvere. Jeg er stolt og glad for å ha mottatt Helge Ingstad-prisen og Fagpressens fotopris, samt vært tre ganger nominert til gjeve Årets Villmarking.

 

ARBEIDSEKSEMPLER

Trykk her

Drevet av PhotoDeck