Marius Nergård Pettersen er fotograf, skribent og foredragsholder. Jeg jobber og trives best under åpen himmel, alene eller sammen med mennesker som inspirerer meg. (Denne nettsiden er under utvikling. Forhåpentligvis blir livet litt kjedeligere snart, så jeg får tid til å gjøre den ferdig.)

 

 AKKURAT NÅ

... er jeg alltid interessert i nye ideer eller utfordringer. Ta gjerne kontakt om du har en.

... jobber jeg over hele Norge med et stort prosjekt støttet av blant annet Norsk Kulturråd. Arbeidet publiseres i 2017-2018.

... er jeg med å drifte Ute-delen av A-magasinet med reportasjer om tur og natur.

... frilanser jeg for Den Norske Turistforening og en rekke andre aktører.

... holder jeg foredrag og kurs.

 

 BOKUTGIVELSER

 Mikroeventyr (2016) bok_(1).png bok_(2).jpg bok_(3).jpg bok_(1).jpeg bok3.jpg bok2.jpg bok1.jpg

Mikroeventyr (med Mikkel Bølstad 2016), Oslos nære villmark (2013), Lomsdal-Visten (2011), Turer med stokk (på oppdrag for Blindeforbundet 2015), Kick (2009), Enkel Rypejakt (2008), Markas 150 beste sommerturer (kun foto 2008), Markas 150 beste skiturer (2007).

 

 Baal.jpg

BAKGRUNN

Siden jeg ble sånn passe "voksen" har store deler av livet gått med til å våkne med sol eller regn i ansiktet, utforske natur i alle slags vær og til alle årstider, og sovne i et telt eller ved bålet. Går aldri lei og leter alltid etter nye opplevelser. Jeg har blant annet brukt to år på å utforske Det gjemte landet i Nordland, gått seks måneder gjennom Oslos nære villmark, dratt på Mikroeventyr med Mikkel Bølstad, og ellers opplevd skoger, fjell, dyr og mennesker over hele Norge.

Jeg er utdannet innen friluftsliv og fotojournalistikk, og har jobbet profesjonelt med tekst og fotografi siden tenårene. I dag for noen av landets største aviser, magasiner og forlag. De siste årene har jeg i tillegg holdt stadig flere foredrag. Er ellers en drømmer og nostalgiker og over snittet glad i vørterøl.

 

UTMERKELSER

Helge Ingstad-prisen 2013

Fagpressens fotopris 2014

Nominert til Årets Villmarking i 2015, 2016 og 2017

Andreplass Årets Fjellbok 2011

 

ARBEIDSEKSEMPLER

Trykk her

Drevet av PhotoDeck